ΕΙΔΙΚΟΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η πρόταση για μια διαφορετική βραδιά .
Η τελευταία αυθεντική μπακαλοταβέρνα
Μοιάζει σαν σκηνικό από το Μπακαλόγατο, υπήρξε στέκι του Καζαντζίδη, του Παπαϊωάννου και του Τσιτσάνη και έχει σπεσιαλιτέ την ομελέτα με κορν-μπιφ.
Θα μπορούσε να είναι και ένα ζωντανό – εμπειρικό Μουσείο, αλλά είναι σίγουρα «Για όσους λατρεύουν τις αυθεντικές εμπειρίες !»
Με το παλιό ψυγείο της «Εν Ελλάδι, 1938», τα ξύλινα σκαλιστά ράφια και το αρχοντικό μωσαϊκό που έχουν περπατήσει άσημοι και διάσημοι, ροκάδες και ρεμπέτες που τους ενώνει ένα βασικό χαρακτηριστικό, η αγάπη για την ελληνική γειτονιά στο πέρασμα των χρόνων.
Ο Απόστολος γιος του ιδρυτή και τωρινός ιδιοκτήτης του μαγαζιού περιγράφει σε κάθε πελάτη : «Το οινοπαντοπωλείο άρχισε να λειτουργεί το 1920 από τον κ. Αριστείδη, γέννημα θρέμμα Πειραιώτη. Το πρωί δούλευε σαν μπακάλικο και το βράδυ σαν ταβέρνα. Στις 5 αξημέρωτα έρχονταν οι αμαξάδες να πιουν το κρασί τους για δύναμη και ύστερα ακολουθούσαν οι νοικοκυρές για να αγοράσουν τρόφιμα και ιδιαίτερα τα τυριά τους, καθώς το μαγαζί φημιζόταν για την γραβιέρα που ήταν δικής μας παραγωγής από το οικογενειακό τυροκομείο στη Θεσσαλία, στο Γαρδίκι Τρικάλων που είναι και η καταγωγή μας».
Απλά και ωραία μεζεδάκια
Και η απλότητα έχει τη χάρη της.. Στο ‘’Ειδικόν’’ θα απολαύσει κανείς κλασσικά πιάτα, όπως φάβα, κεφτέδες, φρέσκιες πατάτες, ντοματοσαλάτα, συκώτι ζουμερό, λουκάνικο και σουτζούκι, σαρδέλες, πικάντικη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας και αυγά καγιανάς. Το σήμα κατετεθέν του μαγαζιού; Αυγά «τούρτα» (πάνω σε τηγανητές πατάτες) και ομελέτα με κορν-μπιφ.
Το κρασί ακόμη είναι δικό τους, ρετσίνα παλαιού τύπου. Κατασκευάζεται στο υπόγειο του μαγαζιού.
Ωραίες Αυθεντικές Κομπανίες
Τους λιτούς και δυνατούς μεζέδες, κάποιες βραδιές, κυρίως Σάββατα, πλαισιώνουν αυθεντικές παρέες ρεμπετολαικοροκάδων «που τα λένε και τα σπάνε». Όρεξη και κέφι να υπάρχει και θα βγει μια διαφορετικής προσέγγισης από τα συνηθισμένα βραδιά.
Ο λογαριασμός δεν υπερβαίνει τα 15 ευρώ/άτομο με χύμα κρασί ή μπίρες.
Κλείστε πολύ έγκαιρα
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά, εκτός Κυριακής, 11.30-23.00. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι εύκολο.
